Bersama PemimpinSemasa

Aksi Tinju Tutup Tirai Karnival Sukan Antara Perkhidmatan ATM

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Udara (PTU) merangkap Yang di-Pertua Majlis Sukan Angkatan Tentera (YDP MSAT), Jen Tan Sri Dato’ Sri Mohd Asghar Khan Goriman Khan TUDM mengucapkan syabas dan tahniah kepada para pemenang serta semua pihak yang terlibat dalam menjayakan karnival sukan pada kali ini.

Beliau berucap demikian ketika merasmikan Majlis Penutup Karnival Sukan Antara Perkhidmatan ATM (Siri Kedua) Tahun 2022 bertempat di Dewan Kem Wardieburn pada 1 Jul 2022.

Selain mewujudkan semangat kesukanan dan daya juang tinggi, karnival sukan ini bertujuan memilih peserta yang berpotensi untuk mewakili ATM di peringkat kebangsaan dan antarabangsa serta mencungkil bakat-bakat baharu untuk diketengahkan di peringkat ATM.

Terdahulu, ketibaan PTU disambut oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain lalu beliau diperkenalkan kepada kontinjen-kontinjen yang mengambil bahagian sebelum menyempurnakan gimik membunyikan loceng sebagai simbolik bermulanya Perlawanan Tinju Peringkat Akhir melibatkan kategori Fly Weight (51 kg), Welter Weight (67 kg) dan Cruiser Weight (86 kg).

Sebanyak 12 kategori berat badan telah dipertandingkan dalam kejohanan tinju pada kali ini di mana para pemenang setiap kategori menerima pingat yang disempurnakan oleh PTD.

Anugerah Petinju Terbaik disandang oleh LKpl Mohamad Zulkhailane Mohd Noor dari TD dan Anugerah Petinju Harapan dinobatkan kepada LUK Mohamad Shahrin dari Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

Kemudian, PTU diiringi oleh Panglima Logistik TD, Mej Jen Hj Abdul Aziz Samsi@Hj Shamsudin untuk menyampaikan dua Piala Pusingan kepada pasukan TD yang berjaya meraih Johan keseluruhan bagi kejohanan tinju dan boling padang, manakala pasukan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) memperoleh satu Piala Pusingan hasil menjuarai kejohanan tenis.

Penglibatan dan semangat kesukanan yang dipamerkan oleh anggota TD sejajar dengan Tonggak Kedua Perintah Ulung PTD Ke-28 iaitu Memperkasakan Keutuhan Organisasi.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman dan Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan.

Gambar: Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

 

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online