Menteri Kanan Pertahanan Lawat 96 DPP

MELAKA: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain mengiringi Menteri Kanan Pertahanan, Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob melakukan Lawatan Kerja ke 96 Depoh Pangkalan Peluru (96 DPP) pada 28 Nov 2020.

Lawatan ini bertujuan untuk melihat keadaan rumah dan merancang penambahbaikan yang boleh dilaksanakan di Rumah Keluarga Angkatan Tentera (RKAT) kem tersebut.

Pegawai Pemerintah 96 DPP, Lt Kol Samsudin Aikhsan telah menyampaikan taklimat dan orientasi depoh lalu Menteri Kanan Pertahanan kemudiannya dibawa melawat ke kompleks RKAT bagi melihat sendiri keadaan penginapan keluarga.

Sepanjang program lawatan beliau sempat meluangkan masa menyantuni adik Nuzul Niyaz Zulkifli, anak kepada Sjn Zulkifli Ahmad yang telah disahkan menghidap penyakit Autism Spectrum Disorder (ASD) dan Global Development Delay (GDD) oleh Pegawai Pakar Perubatan Kanak-Kanak dari Hospital Enche Besar Hajah Khalsom, Kluang, Johor ketika berumur empat tahun.

Adik Nuzul Niyaz perlu menjalani rawatan pemeriksaan bersama Pakar Terapi Percakapan, Pakar Terapi Cara Kerja, Pakar Psikiatri dan Pakar Kanak-Kanak di 94 Hospital Angkatan Tentera Terendak.

Sjn Zulkifli Ahmad merupakan anggota Kor Ordnans Diraja (KOD) yang berkhidmat di 96 DPP dan telah mendirikan rumah tangga bersama Siti Nuro Yahaya.

Turut hadir Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato’ Sri Muez Abd Aziz, Panglima 3 Div, Mej Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim, Panglima Logistik Tentera Darat, Mej Jen Dato’ Md Fuad Abd Jalil, Asisten Ketua Staf Operasi dan Latihan TD, Mej Jen Datuk Hamdan Hj Ismail dan Asisten Ketua Staf Perancangan dan Pembangunan TD, Mej Jen Rashidin Hashimi Ab Rashid.

Gambar: Pbt Mohammad Fadzil Akirul dan Saifun Hakimi Zainon

Back to top button

bonus new member

sicbo online