Semasa

Panglima 1 Div Berbuka Puasa Bersama Warga 9 Bgd

SARAWAK: Seramai 35 pegawai dan 215 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) 9 Bgd hadir ke Majlis Berbuka Puasa bersama Panglima 1 Div, Mej Jen Toh Choon Siang di Masjid Al-Mujahid Kem RASCOM pada 11 Jun 2018.

Majlis dimulakan dengan acara berbuka puasa sebelum menunaikan solat fardu Maghrib dan dalam ucapan Panglima 1 Div, beliau menyatakan bahawa acara yang diadakan ini merupakan salah satu wadah dalam mengeratkan hubungan silaturrahim di antara seluruh anggota.

Beliau juga memberi peringatan agar tidak sekali-kali mengambil sikap sambil lewa dalam aspek keselamatan sama ada di dalam kawasan kem mahupun di kawasan operasi.

Anggota tentera diingatkan supaya mengekalkan disiplin tentera dan menentukan tahap kesiagaan dan keselamatan berada di tahap yang tinggi pada sebilang masa kerana ancaman serta cabaran keselamatan tetap ada dan ia tidak boleh sekali-kali dipandang ringan.

Pada masa sama turut berharap agar anggota tentera tidak melibatkan diri dalam penyalahgunaan dadah, Tidak Hadir Tanpa Cuti (THTC) dan perjudian cyber.

Turut hadir Pemangku Panglima 9 Bgd, Lt Kol Abdul Razak Hisham, Ketua Staf, Lt Kol Jauhari Talib dan Pegawai Memerintah dan Pemerintah 9 Bgd.

Artikel Berkaitan

Back to top button