Bersama PemimpinMK TDSemasa

Serah Terima Tugas TPTD

KUALA LUMPUR: Majlis Serah Terima Tugas Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD) di antara Lt Jen Dato’ Hasagaya Abdullah dengan Lt Jen Dato’ Mohammad Ab Rahman telah diadakan di Bilik Mesyuarat MK TD pada 18 Dis 2020.

Acara dimulakan dengan menandatangani Nota Serah Terima Tugas yang disaksikan Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain.

Mengimbas keperibadian Lt Jen Dato’ Hasagaya Abdullah, beliau dilahirkan di Segamat, Johor pada 1 Nov 1963 serta menceburi alam ketenteraan pada 11 Jul 1981 yang akan menjawat jawatan Naib Canselor Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM).

Selama 39 tahun usia perkhidmatan, beliau telah menyandang pelbagai jawatan penting dalam TD selain banyak menghadiri kursus strategik di dalam mahupun luar negara serta telah mendirikan rumah tangga dengan Datin Norhanita A.Hamid dan dikurniakan lima cahaya mata.

Majlis diakhiri dengan acara send-off Mantan TPTD di ruang legar bangunan Wisma Pertahanan sebagai simbolik penghargaan daripada warga Markas Tentera Darat terhadap segala jasa dan sumbangan sepanjang memegang jawatan TPTD.

Turut hadir, Ketua Staf Tentera Darat, Mej Jen Dato’ Subari Hj Tomo.

Artikel Berkaitan

Back to top button

bonus new member

sicbo online