Bersama PemimpinKebajikanSemasa

Perjumpaan PTD Bersama Warga 8 Bgd

KELANTAN: Seramai 64 pegawai dan 630 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dari pasukan dibawah naungan Briged Kelapan Infantri Malaysia (8 Bgd) hadir dalam Majlis Perjumpaan Panglima Tentera Darat Bersama Warga 8 Bgd di Dewan Sri Pahlawan pada 25 Apr 2018.

Perjumpaan tersebut bertujuan untuk bertemu dan berdialog bersama warga 8 Bgd dalam menyampaikan hasrat TD bagi mengukuhkan kesepaduan yang utuh antara warga TD disamping menjelaskan inisiatif-inisiatif Hala Tuju Kementerian Pertahanan.

Dalam ucapan PTD, Jen Tan Sri Dato’ Sri Zulkiple Hj Kassim beliau menjelaskan berkenaan rumah mampu milik di bawah program Satu Anggota Satu Rumah (SASaR) di mana ia diwujudkan untuk membantu warga ATM memiliki rumah sendiri dengan harga yang lebih rendah daripada harga pasaran yang mana dapat dimanfaatkan oleh semua anggota dan veteran ATM.

“Selain itu kamu semua amat bertuah kerana kerajaan begitu prihatin dan telah mewujudkan satu skim pelaburan baharu iaitu Amanah Saham Bumiputra-Zulu (ASB-Z)  khusus untuk anggota dan Veteran ATM bumiputra dan Amanah Saham 1Malaysia – Zulu (AS1M-Z) untuk anggota dan Veteran ATM bukan bumiputra di mana  ianya mempunyai pelbagai kelebihan dan keistimewaan berbanding skim ASB biasa.

“Pendidikan anak-anak tentera juga tidak dilupakan dengan meningkatkan perkhidmatan pendidikan melalui inisiatif kebajikan pendidikan dan menaik taraf kemudahan prasarana pendidikan agar dapat mewujudkan suasana pembelajaran yang komprehensif, aktif dan kondusif dalam kalangan anak-anak anggota dan veteran tentera,” jelasnya.

Tambahnya lagi, beliau turut mengingatkan semua warga 8 Bgd agar terus fokus terhadap tugas dan tanggungjawab sebagai seorang anggota tentera yang profesional dalam memartabat dan menjulang imej TD supaya terus relevan dan diyakini rakyat selamanya.

Turut hadir Panglima Medan Barat TD, Lt Jen Dato’ Azizan Md Delin, Panglima 2 Div, Mej Jen Dato’ Mohd Ramli Jaafar dan Panglima 8 Bgd, Brig Jen Dato’ Nazari Abd Hadi.

Gambar: SSjn Vijay Gaundar Arikrishnan

[srizonfbalbum id=213]

Artikel Berkaitan

Back to top button

bonus new member

sicbo online