Bersama PemimpinMK Medan BaratSemasa

Pegawai Kanan TD Dinaikkan Pangkat

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri  Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) bertempat di Wisma Perwira TD pada 15 Feb 2016.

Majlis pada kali ini melibatkan seramai 26 pegawai bermula dari Lt Kol hingga ke Mej Jen dimana acara dimulakan dengan kenaikan pangkat Brig Jen Dato’ Razali Mohd Regen yang dinaikkan pangkat ke Mej Jen dan kekal sebagai Pengarah Artileri di Jabatan Arah Rejimen Artileri Diraja.

Majlis diteruskan dengan pemakaian pangkat Lt Kol ke Kol seramai lima pegawai dan diikuti dengan kenaikan pangkat Mej ke Lt Kol seramai 18 pegawai manakala seramai tiga pegawai Sukarela Askar Wataniah dinaikkan pangkat daripada Mejar ke Lt Kol.

PTD mengucapkan tahniah kepada semua pegawai yang dinaikkan pangkat pada hari ini serta mengucapkan terima kasih kepada para isteri yang turut sama menjayakan acara pada kali ini kerana sesungguhnya sokongan mereka yang tidak berbelah bagi dalam memberikan semangat serta kekuatan kepada semua pegawai-pegawai kanan agar lebih berusaha untuk menjadikan TD sebagai satu organisasi yang unggul dan berwibawa serta dipandang tinggi.

‘Saya menyeru kepada semua pegawai bahawa pangkat adalah amanah serta tanggungjawab yang diberikan Allah S.W.T, jalankanlah tanggungjawab ini dengan sebaik yang mungkin untuk menjadikan TD lebih perkasa dan meningkatkan kesiagaan TD pada sebilang masa.

Turut hadir Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Seri Zulikple Hj Kassim, Ketua Pengarah Perkhidmatan Kesihatan, Lt Jen Datuk Hj Abd Razak Md Yusoff dan Ketua Staf Markas Tentera Darat (KS MKTD), Mej Jen Dato’ Shahrani Mohd Sany.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online