Semasa

Program Jiwa Murni di Kampung Kubang Batang

KELANTAN: Seramai 20 anggota dari Briged Kelapan Infantri Malaysia yang melibatkan pasukan Batalion ke 21 RAMD dan 7 Skn RAJD telah melaksanakan aktiviti Jiwa Murni di Madrasah Lebai Hassan, Kampung Kubang Batang, Tumpat pada 19 Mei 2017.

Acara merupakan kerjasama antara anggota tentera dan penduduk kampung, telah dikoordinasikan oleh Datuk Hj Mohd Rosdi Abdul Aziz yang merupakan KUB Tumpat, dihadiri oleh Panglima 8 Bgd, Brig Jen Nazari Abd Hadi yang turut sama melaksanakan kerja-kerja jiwa murni bersama-sama anggota tentera dan penduduk setempat.

Antara aktivti yang dilaksanakan adalah mengecat semula dan membina konkrit kaki lima untuk pejalan kaki serta tempat letak kenderaan di Madrasah Lebai Hassan bagi memberi kemudahan dan keselesaan kepada penduduk kampung.

Disamping itu juga, turut dilaksanakan lawatan ke rumah penduduk kampung yang mempunyai penyakit kronik iaitu En Muhamad Abdullah, 70, yang tidak dapat berjalan akibat dari serangan strok di mana semasa lawatan tersebut, disampaikan sumbangan dalam bentuk makanan dan kewangan bagi meringankan beban sempena menyambut kedatangan bulan Ramadan tidak lama lagi.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online