Semasa

Majlis Reunion Pertama “Malam Sireh Pulang Ke Gagang” 361 Bti RAD (Para)

MELAKA: 361 Bti RAD (Para) telah menganjurkan Majlis Reunion Pertama sejak penubuhannya dari 1 Jun 2000 yang melibatkan pesara tentera serta Pegawai dan LLP yang pernah berkhidmat di 361 Bti RAD (Para), pada 22 Jul 2017.

Majlis yang buat julung kalinya telah diraikan dengan penuh meriah dengan kehadiran seramai 800 para jemputan bersama keluarga dan anggota pasukan. Tujuan utama majlis ini diadakan adalah untuk mengeratkan lagi ikatan silaturahim antara yg lama dan yg baru demi Semangat AIRBORNE BROTHEROOD di kalangan pesara dan warga pasukan.

Majlis dimulakan dengan acara laluan Red Carpet bertujuan memperkenalkan Mantan-Mantan Pegawai Pemerintah dan Bateri Sarjan Mejar sejak penubuhan pasukan. Majlis seterusnya diserikan lagi dengan Upacara Menyambut Menantu melibatkan 10 pasangan Pegawai dan LLP yang berkahwin pada awal tahun ini . Kesemua pasangan ini diraikan dengan pencak silat dan sesi menepung tawar oleh para tetamu jemputan. Majlis diiringi dengan alunan muzik Kumpulan Sutera Band yang didatangkan khas dari Melaka.

Pegawai Pemerintah, Kapt Mohd Azizul Amad Salbani dalam ucapannya berasa sangat bertuah dan terharu dengan semangat yang dizahirkan oleh pesara pasukan dan seluruh warga yang pernah berkhidmat di 361 Bti RAD (Para).

[jaw_divider divider_title=”” divider_style=”solid” color=”#000000″ width=”3″ space_size=”0″ space_after_size=”0″ divider_totop=”1″ totop_align=”right” space_after=”space_after” ][jaw_clear]

[jaw_gallery gallery=”11727,11729,11726,11730,11725,11728,” lightbox=”1″ ] [jaw_clear]

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online