SemasaTrup TD

Latihan Persiapan Kompeni PAC bagi Ex Heliborne

MELAKA: Kompeni Pasukan Aturgerak Cepat (PAC) dari 10 Bgd (Para) sedang melaksanakan latihan persiapan bagi Ex Heliborne pada 27 Julai 2017. Latihan yang dijalankan ini merangkumi pelbagai latihan ketenteraan bagi memastikan anggota dalam keadaan bersedia untuk menghadapi Ex Heliborne yang mana sebahagian dari Ex KERIS STRIKE bersama dengan United States Army Pacific Command (USARPAC) yang sedang berlangsung.

Ex Heliborne ini akan berlangsung pada 31 Jul sehingga 4 Ogos 2017 akan melibatkan pasukan dari Pasukan Udara Tentera Darat (PUTD), Gerup Gerakhas (GGK) dan 25th Combined Aviation Brigade (CAB) dari USARPAC.

Dikesempatan ini, Panglima 10 Bgd (Para), Brig Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi bin Tengku Ibrahim telah melawat anggota yang sedang berlatih dan memberi kata-kata semangat dan nasihat kepada trup sebelum bergerak ke kawasan latihan. Beliau mengingatkan agar kepercayaan yang diberi hendaklah digalas dgn penuh integriti dan sentiasa menonjolkan tahap profesionalisma yang tinggi pada sebilang masa. Beliau turut menyeru supaya profil dan standard 10 Briged (Para) terus diperkasakan dalam setiap aspek.

[jaw_divider divider_title=”” divider_style=”solid” color=”#000000″ width=”3″ space_size=”0″ space_after_size=”0″ divider_totop=”1″ totop_align=”right” space_after=”space_after” ][jaw_clear]

[jaw_gallery gallery=”11769,11764,11765,11766,11768,11767,” lightbox=”1″ ] [jaw_clear]

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online