HUTSemasaTrup TD

Sambutan 10/10 10 Bgd (Para) Ke-23

MELAKA: 10 Bgd (Para) mengadakan Sambutan Ambang Hari Ulang Tahun 10 Bgd (Para) Ke-23 di 9 RAMD (Para) Kem Terendak pada 09 Okt 2017.

Sambutan yang dinamakan 10/10 ini merupakan tradisi 10 Bgd Para yang menjadi sebahagian aktiviti tahunan memperingati tarikh penubuhannya.

Ia juga sebagai usaha kearah memupuk semangat kekitaan dan setiakawan dikalangan warga serta mengembalikan nostalgia mantan-mantan pegawai dan anggota yang pernah berkhidmat mahupun bersara mengimbau kenangan pahit manis disamping berkongsi pengalaman bersama warga yang sedang berkhidmat .

Acara didahului dengan perbarisan yang diketuai oleh Pegawai Memerintah 9 RAMD (Para), Lt Kol Mohd Zaini bin Osman dan disusuli pelancaran Buletin Para 2017.

Turut diadakan penyampaian sijil penghargaan kepada enam peg dan 61 anggota bagi mengiktiraf pencapaian dan kecemerlangan mereka yang turut mengharumkan nama 10 Bgd (Para).

Kemuncak pengiktirafan adalah penganugerahan PARATROOPER OF THE YEAR kepada Sjn Mohammad Nazry Jasman dari 9 RAMD (Para) yang memimpin Seksyen 10 Bgd Para menjuarai UKST TD.

Hadirin telah dihiburkan dengan kumpulan De Elektras yang didatangkan khas dari IJED dan lebih kurang 2500 orang telah hadir memeriahkan acara.

Turut diadakan Pertandingan khemah tercantik dan cabutan nombor bertuah. Acara telah diakhiri dengan kiraan detik ambang 10/10 sebelum diserikan dengan pertunjukan bunga api selama hampir 10 minit.

Antara mantan yang hadir ialah Panglima 3 Divisyen, Mej Jen Dato’ Hasagaya Abdullah, Panglima 11 Briged, Brig Jen Toh Choon Siang, Sarjan Mejar Tentera Darat, PW 1 Hayazi Abdul Aziz, Sarjan Mejar Istiadat Tentera Darat, PW 1 Mohamad Pauzi Mohamad Ali dan mantan-mantan pegawai kanan, pegawai dan anggota 10 Bgd (Para).

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online