Semasa

MMR Persaraan Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Seramai 23 Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) diraikan dalam satu Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) sempena Persaraan Pegawai Kanan TD yang dihadiri oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Sri Zulkiple Hj Kassim diiringi oleh Pancaragam Pusat Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) bertempat di Wisma Perwira TD pada 10 Nov 2017.

Dalam ucapan PTD beliau berkata matlamat utama MMR ini diadakan adalah khusus untuk meraikan Pegawai Kanan TD yang telah mengabdikan seluruh jiwa dan raga kepada perkhidmatan dan negara serta usaha gigih dan curahan khidmat bakti selama dalam perkhidmatan.

Selain itu, beliau menambah bahawa semangat dan api perjuangan yang didambakan kepada tanah air tidak harus lupuk dek kerana persaraan dan perpisahan yang berlaku dimana telah menjadi lumrah yang mana datang dan pergi akan berlaku silih ganti.

“Ia adalah suatu proses regenerasi yang mana akan membangkitkan generasi pemimpin TD yang baharu yang mana akan meneruskan perjuangan dan usaha pemimpin-pemimpin terdahulu demi kepentingan negara amnya dan TD khasnya,” katanya.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Dato’ Seri Panglima Hj Ahmad Hasbullah Hj Mohd Nawawi, Panglima Medan Timur TD (PMT TD), Lt Jen Dato’ Wira Mohd Zaki Hj Mokhtar dan Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan (KPPP), Lt Jen Datuk Abdul Hadi Hj Hussin.

Gambar: SSjn Vijay Gaundar Arikrishnan

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online