Semasa

MMR Penghargaan KRD

KUALA LUMPUR: Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) Penghargaan Kor Risik Diraja (KRD) telah dilaksanakan bersempena meraikan Persaraan Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) di hotel terkemuka Kuala Lumpur pada 25 Sep 2018.

Majlis diadakan bertujuan untuk meraikan Pegawai Kanan TD iaitu Lt Jen Datuk Abdul Hadi Hj Hussin dan Mej Jen Dato’ Sobri Paridaluddin Hj Ismail bersama isteri yang telah mengabdikan seluruh jiwa dan raga kepada perkhidmatan serta negara KRD amnya dan TD khasnya.

Dalam ucapan Pengerusi Kor, beliau menyatakan bahawa pemergian para pegawai yang akan bersara kelak adalah satu pengertian bahawa KRD kehilangan satu kelompok kepimpinan yang berpengalaman serta telah banyak menyumbang kepada perkhidmatan dan ianya merupakan satu proses yang lumrah di mana terdapatnya peralihan dari satu generasi ke generasi dalam organisasi KRD.

Turut hadir Ketua Unit Khas Jabatan Peguam Negara selaku Pengerusi Kor, Mej Jen Dato’ Ghazali Hj Ismail, Timbalan Ketua Pengarah Perisikan, Mej Jen Dato’ Ismail Abetah, AKS Perisikan, Brig Jen Dato’ Rezil Shahidin, Pengarah Direktorat Peperangan Informasi (DPI), Brig Jen Dato’ Basri Kasban dan Pengarah KRD, Kol Hamzah Ali.

Gambar: Saifun Hakimi Zainon

Artikel Berkaitan

Back to top button

bonus new member

sicbo online