Bersama PemimpinSemasa

PERNAMA Muncul Membawa Harapan Dan Semangat Baharu Jaga Kebajikan Anggota

KUALA LUMPUR: Panglima Angkatan Tentera (PAT), Jen Tan Sri Dato’ Seri Hj Affendi Hj Buang TUDM menyatakan bahawa kami amat menghargai dan berterima kasih diatas kesetiaan serta keprihatinan yang ditunjukkan oleh Perbadanan Perwira Niaga Malaysia (PERNAMA) kepada Angkatan Tentera Malaysia (ATM) selama ini.

“Dua tahun kebelakangan ini, kita semua telah mendengar dan melihat bagaimana ATM berjaya menunaikan tanggungjawabnya dalam membantu negara ketika berhadapan dengan pandemik COVID-19.

“Kemahiran melaksanakan Military Operations Other Than War yang dikukuhkan dengan pendekatan Whole of Government dan Whole of Society merupakan pemangkin kepada kejayaan-kejayaan yang dicapai, sehingga dapat mengeluarkan negara daripada terus ditimpa kemudaratan yang lebih dasyat.

“Tatkala para perwira negara ini gigih menunaikan tanggungjawab di lapangan, PERNAMA muncul membawa harapan dan semangat baharu kepada mereka selain memastikan bekalan makanan sentiasa mencukupi dan dijual dengan harga yang berpatutan.

“PERNAMA turut bermurah hati menyumbangkan bungkusan makanan yang bernilai RM 80,000 kepada ahli keluarga anggota serta para veteran yang memerlukan bantuan,” jelasnya.

PAT berkata demikian dalam ucapannya semasa Majlis Penyerahan Rasmi Kalendar 2022 Pernama dan Sumbangan Kepada Tabung Kebajikan Angkatan Tentera (TKAT) di Wisma Perwira ATM pada 16 Dis 2021.

Tambah beliau lagi, sudah tentunya sumbangan wang yang bakal diterima ini merupakan sesuatu yang amat bermakna dan ianya akan dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya.

“Saya bagi pihak seluruh warga ATM ingin mengucapkan jutaan terima kasih serta merakamkan setinggi-tinggi penghargaan diatas keprihatinan dan jasa baik yang telah diberikan oleh PERNAMA selama ini,” ujar PAT.

Terdahulu, Pengerusi PERNAMA, Jen Tan Sri Dato’ Sri (DR.) Abdul Azizi Hj Zainal (B) mengucapkan ribuan terima kasih di atas kesudian PAT meluangkan masa dan menjayakan majlis yang telah menjadi seperti acara tahunan.

“Penghasilan kalendar tahunan ATM tajaan PERNAMA bukanlah semata-mata rujukan bulan dan tarikh sahaja, namun usaha menghasilkan kalendar tahunan ini tanpa gagal sejak lebih 35 tahun yang lalu merupakan simbolik kepada hubungan erat yang terjalin antara PERNAMA dan ATM.

“Seperti sedia maklum, sejak tercetusnya pandemik COVID-19 anggota ATM merupakan barisan hadapan negara yang berterusan manakala memasuki tahun kedua pandemik, selain meneruskan misi utama, OP PENAWAR dan OP BENTENG, ATM turut menggerakkan anggota serta aset-asetnya bagi membantu mengurangkan beban Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam memenuhi keperluan pesakit COVID-19.

“Perancangan untuk membina sebuah kompleks PERNAMA di Jalan Padang Tembak telah pun bermula dan sementara menanti ianya direalisasikan sebuah kedai sementara telah pun mula beroperasi di sebahagian tapak kompleks ini.

“Kedai ini turut menawarkan barangan segar dan sejuk beku bagi memudahkan warga ATM, Kementerian Pertahanan seta keluarga yang tinggal berhampiran mendapatkan keperluan harian,” katanya.

Majlis diakhiri dengan acara menandatangani paparan potret Kalendar ATM 2022 sebagai simbolik pelancaran majlis serta penyerahan sumbangan tahunan TKAT kepada PAT.

Turut hadir, Panglima Tentera Darat, Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain, Panglima Tentera Udara (PTU), Jen Tan Sri Datuk Seri Ackbal Hj Abdul Samad TUDM dan Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohammad Ab Rahman.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online