Bersama PemimpinSemasa

Hari Pertama PTD Ke-29

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD) Ke-29, Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman secara rasminya memulakan tugas sebagai PTD yang baharu pada hari pertama di Wisma Pertahanan pada 23 Mac 2023.

Sejurus tiba di perkarangan Wisma Pertahanan, PTD menerima tabik hormat lalu memeriksa Kawalan Kehormatan Utama (KKU) dari Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja (1 RAMD) yang terdiri daripada tiga pegawai dan 103 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) diketuai oleh Mej Azham Mohamad dengan diiringi Pancaragam Pusat RAMD.

Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman telah mengambil alih tugas sebagai PTD Ke-29 daripada PTD Ke-28, Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain pada 22 Mac 2023 di Auditorium Wisma Pertahanan disaksikan Menteri Pertahanan (MENHAN), Dato’ Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan dan Panglima Angkatan Tentera (PAT), Jen Tan Sri Dato’ Sri Hj Affendi Buang TUDM.

Seterusnya, beliau diiring oleh Ketua Staf Tentera Darat merangkap pemangku TPTD, Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi ke pejabatnya untuk diperkenalkan kepada pegawai dan anggota LLP sebelum diakhiri dengan menandatangani Nota Mula Tugas PTD.

Turut hadir, Ketua Staf Angkatan Tentera Malaysia, Lt Jen Datuk Arman Rumaizi Hj Ahmad, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Panglima Medan Timur Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mardzuki Muhammad dan pegawai-pagawai kanan TD.

Gambar: Pbt Mohammad Fadzil Akirul, Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein, Pbt Tuan Mohammad Farizal Tuan Dir dan Saifun Hakimi Zainon

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online