Bersama PemimpinMK TDSemasa

Serah Terima Tugas Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan menyaksikan acara Serah Terima Tugas Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) melibatkan perjawatan Pengerusi Kor Perkhidmatan Diraja (KPD), Asisten Ketua Staf (AKS) Perisikan dan Pengerusi Persatuan Golf Tentera Darat di Bilik Mesyuarat Cawangan Sumber Manusia (CSM), Markas Tentera Darat (MK TD) pada 14 Jun 2023.

Pengerusi KPD, Mej Jen Dato’ Hj Abdul Aziz Samsi yang akan memulakan latihan peralihan di Perbadanan Hal Ehwal Bekas Angkatan Tentera (PERHEBAT) telah menyerahkan tugas dan tanggungjawab kepada Mej Jen Abdul Aziz Abu Hassan sebagai Pengerusi KPD yang baharu.

Bagi perjawatan AKS Perisikan menyaksikan Brig Jen Faridhulathroth Hj Hashim yang akan melanjutkan pengajian selama setahun telah menyerahkan tugas dan tanggungjawab kepada Brig Jen Abu Hashim Jamaludin selaku AKS Perisikan yang baharu.

Brig Jen Faridhulathroth Hj Hashim merupakan Pegawai Kanan Kor Risik Diraja (KRD) yang pertama terpilih untuk melanjutkan pengajian ke United State Army War College.

Seterusnya, sesi terakhir Serah Terima Tugas berlaku di antara Brig Jen Fazly Mat Said dan Brig Jen Dato’ Zulmajdi Yunus bagi menjawat jawatan sebagai Pengerusi Persatuan Golf TD.

Kesemua acara disempurnakan dengan menandatangani Nota Serah Terima Tugas dan pertukaran nota sebagai simbolik penyerahan tugas.

Turut hadir, AKS Sumber Manusia, Mej Jen Azhan Hj Md Othman.

Gambar: Pbt Mohammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online