Bersama PemimpinKebajikanSemasaVeteran

PERNAMA Bangun Projek Bernilai RM 75 Juta

KUALA LUMPUR: Timbalan Menteri Pertahanan (MENHAN), Tuan Hj Adly Zahari menjelaskan Perwira Niaga Malaysia (PERNAMA) merupakan sebuah perbadanan peruncitan yang telah diamanahkan kepadanya untuk memastikan ia terus memelihara kebajikan dan kesejahteraan warga Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

“Projek Tepian Tekpi di atas tanah berkeluasan 2.49 ekar melalui pajakan selama 30 tahun dengan kadar RM 436 ribu setahun ini merupakan sebuah kompleks PERNAMA bercirikan reka bentuk moden yang menyediakan pelbagai fasilitasi seperti pasaraya, restoran pandu lalu, anjung selera, ruang perniagaan, dewan serbaguna, 84 bilik hotel dan ruang pejabat.

“Kos pembangunan projek ini bernilai RM 75 juta sekaligus menjadikan ianya satu pelaburan yang agak tinggi oleh PERNAMA dan dijangka memulakan operasi pada tahun 2026 demi memberi keselesaan serta meningkatkan taraf kualiti hidup warga ATM,” katanya.

Timbalan MENHAN berkata demikian ketika menyampaikan ucapan Perasmian Majlis Pecah Tanah Tepian Tekpi PERNAMA bertempat di Tapak Tepian Tekpi, Jalan Padang Tembak pada 6 Jul 2023.

Tambahnya lagi, projek ini juga akan memberi peluang kepada veteran ATM serta pengusaha Perusahaan Industri Kecil dan Sederhana (IKS) untuk mengusahakan perniagaan dan memasarkan produk di pasaraya PERNAMA dengan penawaran sewaan ruang niaga pada harga berpatutan.

“Kementerian sentiasa ingin memastikan PERNAMA akan terus melakukan penambahbaikan perkhidmatannya selaras dengan teras Malaysia Madani iaitu kemampanan, kesejahteraan dan kelestarian ekonomi, sosial dan kebajikan anggota tentera serta keluarga,” jelas beliau.

Terdahulu sejurus ketibaan Timbalan MENHAN, acara dimulakan dengan ucapan aluan oleh Pengerusi PERNAMA, Jen Tan Sri Dato’ Sri (Dr) Abdul Aziz Hj Zainal (Bersara) sebelum diteruskan dengan ucapan Timbalan MENHAN dan gimik perasmian.

Turut hadir, Pengerusi Lembaga Tabung Angkatan Tentera, Jen Tan Sri Raja Mohammed Affandi Raja Mohamed Noor (B) dan Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan.

Gambar: Pbt Tuan Muhammad Farizal Tuan Dir

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online