Bersama PemimpinKebajikanSemasaVeteran

YKRDM Tekad Membantu Warga KRD

KUALA LUMPUR: Pengasas Yayasan Kor Risik Diraja Malaysia (YKRDM), Tan Sri Dr Syed Azman Syed Ibrahim merasmikan Majlis Pelancaran dan Makan Malam Amal YKRDM bertempat di hotel terkemuka pada 3 Sep 2023.

YKRDM ditubuhkan pada 1 Sep 2021 hasil cetusan idea Tan Sri Dr Syed Azman Syed Ibrahim yang prihatin berhubung perkara kebajikan veteran Kor Risik Diraja (KRD) dan keluarga selain kakitangan awam yang berkhidmat dengan KRD.

Sehubungan itu, YKRDM mempunyai visi iaitu untuk menjadi sebuah yayasan yang mampan dalam memberikan bantuan tanpa batasan waktu melalui misi khusus iaitu memperkasakan aktiviti sokongan sebagai tanggungjawab sosial kepada kumpulan sasar.

Yayasan ini juga akan menumpukan kepada aspek bantuan kesihatan, kebajikan, pendidikan, kemahiran dan juga peningkatan sosio ekonomi.

Terdahulu, majlis dimulakan dengan nyanyian lagu KRD dan jamuan makan malam amal sambil diiringi oleh nyanyian daripada Weststar Band.

Majlis kemudian diteruskan dengan ucapan perasmian yang disampaikan oleh pengasas bersama YKRDM, Tan Sri Mohd Ikmal Opat Abdullah yang diiringi Presiden Kelab Veteran Kor Risik Diraja Malaysia (KVRM), Mej Jen Datuk Hamzah Ali.

Pelancaran YKRDM diteruskan melalui gimik sebagai simbolik penubuhan yayasan dan penyampaian sumbangan daripada penyumbang-penyumbang kepada YKRDM sebelum diakhiri dengan acara bergambar.

Turut hadir, Timbalan Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan mewakili Pengerusi KRD, Mej Jen Datuk Razali Alias, Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah YKRDM, Datuk Hj Kamarudin Mohamed dan Ketua Pegawai Eksekutif Lembaga Pemegang YKRDM, Mej Jen Dato’ Hj Mohd Zahar Hashim.

Gambar: Muhammad Shafirin Mohd Radzi & Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online