Bersama PemimpinSemasa

MMR Sempena Penghargaan PTD Ke-29

KUALA LUMPUR: Warga Tentera Darat (TD) meraikan Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Seri Mohammad Ab Rahman dan isteri, Puan Sri Datin Seri Ramlah Dawi dalam Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) Penghargaan PTD Ke-29 di Dewan Perkasa, Wisma Perwira Angkatan Tentera Malaysia (ATM) pada 5 Sep 2023.

Majlis penuh istiadat ini dimulakan dengan Minum Ucap Selamat kepada Seri Paduka Baginda (SPB) Yang di-Pertuan (YDP) Agong sebelum diteruskan dengan nyanyian lagu Negaraku dan acara MMR.

Majlis ini dilaksanakan sebagai tanda penghargaan kepada PTD yang akan mengakhiri tanggungjawab sebagai PTD setelah hampir enam bulan mencurah bakti memacu TD terus ke hadapan.

Dalam ucapan PTD, beliau menyeru untuk sentiasa mengukuhkan perpaduan, bekerjasama sebagai sebuah angkatan dan menumpahkan seluruh ketaatsetiaan kepada pemimpin, raja dan negara.

Selain itu, beliau juga menyatakan bahawa TD perlulah sentiasa bersedia untuk menghadapi apa jua bentuk cabaran yang mendatang.

Seterusnya, majlis turut diserikan dengan gimik perasmian Buku Biografi PTD Ke-29 yang berkisar tentang perjalanan hidup beliau sebelum diteruskan dengan acara penyampaian cendera kenangan dan persembahan daripada Badan Kesenian Tentera Darat (BKTD).

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizzudeain Jantan, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim, Panglima Medan Timur Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi, Panglima Latihan Tentera Darat, Mej Jen Datuk Marzuki Hj Mokhtar dan pegawai-pegawai kanan TD.

Gambar: Gambar: PW II Shamsul Zaidi Zolkoffly, Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi, Pbt Tuan Mohamad Farizal Tuan Dir dan Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online