Semasa

Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Seramai enam pegawai kanan Tentera Darat (TD) dinaikkan pangkat yang disempurnakan oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Dato’ Muhammad Hafizuddeain Jantan di Penthouse, Wisma Perwira Angkatan Tentera Malaysia (ATM) pada 1 Dis 2023.

Majlis dimulakan dengan Mej Jen Dato’ Razali Alias dinaikkan pangkat ke Lt Jen serta menjawat jawatan Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan (KPPP) Malaysian Defence Intelligence Organisation (MDIO), manakala seramai tiga pegawai dinaikkan pangkat dari Brig Jen kepada Mej Jen dan dua pegawai dari Lt Kol dinaikkan pangkat ke Kol.

Dalam ucapan PTD, beliau mengucapkan tahniah kepada pegawai kanan yang dipakaikan pangkat pada hari ini dan menegaskan bahawa pangkat yang dianugerahkan bukanlah satu keistimewaan namun ianya adalah berdasarkan kecemerlangan dan kriteria yang telah ditetapkan oleh perkhidmatan. Tambahnya, pemakaian pangkat ini seharusnya menyuntik semangat dan motivasi serta terus menabur bakti kepada agama, bangsa dan negara.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim, Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan, Lt Jen Datuk Ahmad Norihan Jalal, Ketua Pengarah Perkhidmatan Kesihatan, Lt Jen Dato’ Dr Zulkeffki Mat Jusoh dan Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Zaidan Atan.

Gambar: LKpl Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online