SemasaSukan

RAMD PERTAHAN KEJUARAAN BOLA SEPAK ANTARA KOR/REJIMEN

KUALA LUMPUR:  Perlawanan akhir Pertandingan Bola Sepak Antara Kor/Rejimen Tentera Darat Tahun 2016 menyaksikan pertembungan antara Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) menentang Kor Polis Tentera Diraja (KPTD) yang disaksikan oleh Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Dato’ Seri Hj Ahmad Hasbullah Hj Mohd Nawawi seterusnya menyempurnakan penutup kejohanan bertempat di Stadium KEMENTAH pada 27 Mei 2016.

Kejohanan ini diadakan bermula dari 16 hingga 27 Mei 2016 dan dianjurkan oleh Kor Jurutera Eletrik dan Jentera Diraja (KJLJD) serta merupakan acara tahunan Tentera Darat (TD) bertujuan untuk mengenalpasti serta memilih pemain-pemain baharu yang akan mewakili TD dalam perlawanan bola sepak antara perkhidmatan selain ianya dapat memupuk semangat kesukanan, kerjasama berpasukan disamping mengeratkan lagi hubungan setiakawan di dalam TD.

Perlawanan akhir yang berlangsung selama 90 minit menyaksikan RAMD berjaya mengekalkan kejuaraannya pada tahun lalu apabila sekali lagi dinobatkan sebagai juara dan menjulang Piala Pusingan Kejohanan Piala Dato’ Hj Khlir Hj Md Nor dengan jaringan 4 gol berbalas 1 menewaskan KPTD.

Penjaring Terbanyak kejohanan di anugerahkan kepada Kpl Zulhisham Mat Jais dari KPTD manakala Pemain Terbaik kejohanan dimenangi oleh Kpl Hairul Naim Hamzah dari RAMD manakala Piala Fair Play kejohanan diberikan kepada pasukan KPTD dan tempat ketiga dimenangi Rejimen Artileri Diraja (RAD).

Dalam ucapan TPTD, beliau mengucapkan syabas kepada pasukan  yang berjaya dan matlamat utama pertandingan ini diadakan turut mencapai objektif apabila TD berjaya mencungkil bakat-bakat baharu yang akan mewakili TD dalam kejohanan bolasepak antara perkhidmatan.

Turut hadir Pengerusi Persatuan Bolasepak TD (PBTD) Mej Jen Dato’ Hj Khlir Hj Mohd Nor, Pengarah KLJJD selaku pengerusi pengelola pertandingan, Kol Mohamad Razak Kamari, pegawai-pegawai kanan dan anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dari pelbagai kor.

Gambar: Pbt Ainur Aisyah Yahaya & Mohd Rizal Ghazali

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online