Bersama PemimpinMINDEFSemasa

Ikrar Kementerian Pertahanan : Perteguh Negaraku

KUALA LUMPUR: Seramai 1000 pegawai dan anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) Angkatan Tentera Malaysia (ATM), kakitangan awam Kementerian Pertahanan (MinDef), Veteran ATM dan anggota sukarela dari ketiga-tiga cabang perkhidmatan ATM hadir dalam Majlis Pelancaran Ikrar Kementerian Pertahanan:Perteguh Negaraku yang disempurnakan oleh Menteri Pertahanan Malaysia (MENHAN), Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein di Wisma Perwira ATM pada 12 Apr 2018.

Ikrar Kementerian Pertahanan mengandungi enam teras hala tuju iaitu Kesiagaan, Keselamatan, Kebajikan, Diplomasi Pertahanan, PLKN 2.0 dan Perumahan membuktikan bahawa MinDef komited bagi memastikan apa yang direncanakan dalam hala tuju ini dapat direalisasikan.

MENHAN dalam ucapannya merakamkan penghargaan dan terima kasih kepada semua warga MinDef dan ATM kerana majlis ini berkait rapat dengan impian beliau dalam memastikan keselamatan dan kedaulatan negara terus terpelihara serta menentukan kebajikan anggota, veteran dan ahli keluarga mereka sentiasa terbela.

“Dalam erti kata lain, kita tidak boleh melakukan sebarang kesilapan kerana kesilapan, kecuaian dan kealpaan hanya akan memberi kesan buruk yang bukan sahaja akan dirasai oleh kita semua hari ini tetapi akan dirasai oleh anak cucu kita kelak,” ujar beliau lagi.

Tambahnya lagi, kita semua bukan sekadar wajib memastikan keselamatan negara ini kekal aman dan berdaulat tetapi harus memastikan para pejuang yang telah mempertaruhkan nyawa dan darah demi tanah air tercinta ini terus dibela serta dihargai.

Turut hadir, Panglima Angkatan Tentera, Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor, Ketua Setiausaha Menteri Pertahanan, Dato’ Sri Abdul Rahim Mohamad Radzi, Panglima Tentera Darat, Jen Tan Sri Dato’ Sri Zulkiple Hj Kassim, Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Ahmad Kamarulzaman Hj Badaruddin dan  Panglima Tentera Udara, Jen Tan Sri Dato’ Sri Hj Affandi Buang TUDM.

Gambar: Saifun Hakimi Zainon

Artikel Berkaitan

Back to top button

bonus new member

sicbo online