Bersama PemimpinCovid19KebajikanMK Medan BaratMK TD

Desatera Sehati Box Pengiktirafan Sumbangan Warga TD – PTD

 

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada pihak Desatera atas kesudian menyampaikan 150 kotak barang keperluan harian untuk anggota Tentera Darat (TD) yang terdiri daripada golongan B40 sebagai simbolik penyerahan sumbangan.

Kumpulan Brahims Dewina melalui anak syarikatnya Desatera Sdn Bhd sebagai warga korporat yang prihatin dengan keadaan semasa, menyediakan sumbangan Desatera Sehati Box ini bertujuan untuk meringankan sedikit beban kos kehidupan keluarga anggota TD yang terkesan akibat pandemik COVID-19.

Sehingga hari ini, syarikat telah mengedarkan lebih 1200 Desatera Sehati Box kepada anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di kawasan tengah dan selatan Semenanjung Malaysia.

Dalam ucapan PTD, beliau menyatakan bahawa TD amat menghargai keprihatinan yang ditunjukkan oleh pihak Desatera terhadap kebajikan warganya.

“Selaku benteng utama pertahanan negara, TD sentiasa siap siaga di barisan hadapan dalam menghadapi sebarang bentuk cabaran yang mengancam keselamatan dan kesejahteraan negara dalam mendepani ancaman COVID-19.

“Contohnya, TD telah berganding bahu dengan agensi-agensi kerajaan yang lain dalam mengawal penularan wabak berbahaya ini serta memainkan peranan penting dalam membantu penguatkuasaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) melalui Op BENTENG dan Op PENAWAR.

“TD juga menubuhkan Hospital Medan di beberapa lokasi terpilih bagi membolehkan hospital-hospital kerajaan memberi sepenuh tumpuan kepada rawatan pesakit COVID-19 serta dapat meringankan sedikit beban Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dalam menghadapi pandemik ini,“ jelasnya

PTD berkata demikian ketika ucapannya semasa Majlis Sumbangan Desatera Sehati Box kepada anggota TD di Dewan Dato’ Jamil Ahmad, Kem Perdana Sungai Besi pada 22 Okt 2021.

Tambah beliau lagi, melalui program sumbangan Desatera Sehati Box ini dapat memberi manfaat kepada anggota TD serta ianya merupakan suatu bentuk pengiktirafan di atas segala sumbangan warga TD dalam memerangi penularan wabak COVID-19.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohammad Ab Rahman, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Pengerusi Desatera Sendirian Berhad, Jen Tan Sri Dato’ Seri Panglima Mohd Azumi Mohamed (B), Pengerusi Eksekutif Kumpulan Brahim’s-Dewina, Dato’ Seri Hj Ibrahim Hj Ahmad dan Ketua Pegawai Eksekutif Desatera Sendirian Berhad, Dato’ Paduka Feizal Nor Nurbi.

Gambar: Mohammad Nazif Mohd Zuki

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online