Bersama PemimpinSemasa

Menteri Kanan Pertahanan Rai Warga KEMENTAH Dan ATM Sempena Aidilfitri

KUALA LUMPUR: Menteri Kanan Pertahanan, Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein hadir ke Majlis Ramah Mesra Bersama Warga Kementerian Pertahanan (KEMENTAH) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) sempena Sambutan Hari Raya Aidilfitri yang diadakan di Dewan Seroja dan Padang Kawad KEMENTAH pada 24 Mei 2022.

Dalam majlis tersebut, seramai 5,000 warga KEMENTAH dan ATM hadir memeriahkan sambutan di samping meraikan seluruh warga KEMENTAH dan ATM yang berkhidmat di Wisma Pertahanan dan kawasan sekitar.

Pada majlis ini juga, seramai 118 orang telah menerima sumbangan daripada pihak KEMENTAH yang terdiri daripada warga Persatuan Suri dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia (PUSPANITA), warga Kelab Kakitangan Awam KEMENTAH (KAKEP), warga ATM, warga Veteran ATM dan Pusat Tahfiz Maahad Al-Quran Misbahul Falah Taman Keramat.

Pada masa yang sama tidak ketinggalan juga kejayaan Atlet ATM dan Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM) di Temasya Sukan SEA Ke-31 di Hanoi, Vietnam turut diraikan yang mana secara keseluruhannya atlet ATM dengan cemerlang telah membawa pulang dua pingat emas, lima pingat perak dan lapan pingat gangsa manakala atlet UPNM pula meraih empat pingat emas dan satu pingat gangsa.

Turut hadir, Timbalan Menteri Pertahanan, Dato’ Sri Ikmal Hisham Abdul Aziz, Ketua Setiausaha KEMENTAH, Dato’ Sri Muez Abd Aziz, Panglima Angkatan Tentera, Jen Tan Sri Dato’ Sri Hj Affendi Buang TUDM dan Panglima Tentera Darat, Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online