Bersama PemimpinPenghargaanSemasa

Perbarisan Penghargaan Mej Jen Datuk Ab Aziz Mohd Sharif

PERAK: Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman meraikan Mej Jen Datuk Ab Aziz Mohd Sharif dalam Perbarisan Penghargaan sempena persaraan mantan Ketua Pengarah Tadbir dan Logistik, Markas Pemerintahan Medan Barat Tentera Darat (MK PMBTD) yang diadakan di Padang Kawad Pusat Latihan Kor Perkhidmatan Diraja (PULMAT) pada 15 Sep 2022.

“Sepanjang perkhidmatan beliau dalam TD, selain menjawat jawatan penting dalam KPD dan markas-markas formasi, beliau juga pernah diberi mandat menjadi Penasihat Pertahanan di Jordan selama empat tahun empat bulan.

“Sikap komited dan dedikasi yang ditonjolkan sepanjang berkhidmat menjadi satu kehilangan yang besar dalam TD khususnya dan ATM amnya,” ujar TPTD.

Perbarisan Penghargaan berkonsep statik ini terdiri daripada tiga detasmen berkekuatan seramai 12 pegawai dan 148 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) yang diketuai oleh Lt Kol Zulkefli Abd Latif dari MK PMBTD diiringi oleh Pancaragam Pusat Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD).

“Dalam merealisasikan keperluan Army 4NextG, pucuk pimpinan tertinggi kor hendaklah berganding bahu dalam menjayakan Perancangan Pembangunan Kor yang dibuat dalam RSC Next 2.0, di samping memastikan kesemua lima Tonggak Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28 dapat dilaksanakan.

“Oleh itu, kajian dan semakan hendaklah dilakukan agar platform yang dibina dapat menentukan bantuan logistik yang diperlukan oleh TD dapat disediakan tanpa sebarang kekangan,” ujar Mej Jen Ab Aziz Mohd Sharif.

Usai perbarisan, majlis diteruskan dengan sesi penyampaian cenderahati dan jamuan makan sebelum diakhiri dengan upacara Street Lining sebagai penghargaan terakhir ke atas mantan Ketua Pengarah Tadbir dan Logistik MK PMBTD.

Turut hadir, Panglima Logistik TD, Mej Jen Dato’ Abdul Aziz Samsi @ Hj Shamsudin, Panglima Divisyen Kedua Infantri Malaysia, Mej Jen Dato’ Hj Muhammad Huzaimi Sabri, Asisten Ketua Staf Cawangan Sumber Manusia TD, Mej Jen Azhan Hj Md Othman dan pegawai-pegawai kanan TD.

Gambar: Pbt Mohammad Shukri Suhaimi dan Pbt Mohamad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online