Bersama PemimpinSemasa

PTD Terima Kunjungan Hormat Commanding General of the Philippine Army

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain menerima Kunjungan Hormat daripada Commanding General of the Philippine Army, Armed Forces of the Philippines, Lieutenant General Romeo S Brawner Jr di pejabatnya pada 17 Okt 2022.

Sejurus tiba di Dataran Wisma Pertahanan, Commanding General of the Philippine Army menerima tabik hormat dan memeriksa Kawalan Kehormatan Utama (KKU) Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja (1 RAMD) berkekuatan seramai tiga pegawai dan 103 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) yang diketuai oleh Mej Nurul Fauzan Md Sabri.

Selesai acara KKU, beliau diperkenalkan kepada pegawai-pegawai kanan Tentera Darat (TD) sebelum diiringi ke pejabat PTD.

Kunjungan Hormat ini bersempena Penganugerahan Darjah Kepahlawanan Angkatan Tentera (DKAT) yang akan diterima oleh Commanding General of the Philippine Army di Istana Negara pada 18 Okt 2022.

Sesi lawatan diakhiri dengan Commanding General of the Philippine Army menandatangani Buku Lawatan dan saling bertukar cendera kenangan bersama PTD.

Pelaksanaan program ini sejajar dengan Tonggak Keempat Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28 iaitu Pengukuhan Hubungan Pertahanan.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman dan Ketua Staf Markas Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi.

Gambar: Saifun Hakimi Zainon

 

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online