Bersama PemimpinLawatanMK Latihan & DoktrinSemasa

Menteri Kanan Pertahanan Santuni Warga PUSASDA

NEGERI SEMBILAN: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain mengiringi Menteri Kanan Pertahanan, Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein menyantuni warga Pusat Latihan Asas Tentera Darat (PUSASDA) pada 4 Nov 2022.

Terdahulu, ketibaan Menteri Kanan Pertahanan disambut oleh Panglima Latihan Tentera Darat, Mej Jen Datuk Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim lalu diteruskan dengan sesi jamuan makan tengah hari di Dewan Makan B2 PUSASDA bersama Perajurit Muda.

Menteri Kanan Pertahanan dalam ucapannya menyeru agar Perajurit Muda sebagai pelapis barisan hadapan dalam mempertahankan kedaulatan tanah air untuk terus bersemangat dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.

Selain itu, beliau turut menegaskan kepada semua lapisan pemimpin hendaklah mengutamakan aspek kebajikan agar anggota bawahan sentiasa bermotivasi dalam menjalankan tanggungjawab.

“Saya amat terharu dengan disiplin dan semangat yang ditunjukkan oleh Perajurit Muda pada hari ini dan saya mengharapkan agar semangat ini berkekalan sampai bila-bila”, ujar Menteri Kanan Pertahanan.

Menteri Kanan Pertahanan turut berkesempatan menunaikan solat jumaat bersama warga PUSASDA di Masjid Depoh Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD), Port Dickson.

Lawatan seumpama ini selaras dengan Tonggak Ketiga Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28 iaitu Pelestarian Kesejahteraan Warga yang menumpukan aspek kebajikan anggota dan ahli keluarga.

Turut hadir, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato’ Sri Muez Abd Aziz, Asisten Ketua Staf Sumber Manusia, Mej Jen Azhan Hj Md Othman dan Komandan PUSASDA, Kol Din Izuan Mahar Afandi.

Gambar: Pbt Tuan Mohammad Farizal Tuan Dir

#KesejahteraanWargaTD

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online