Bersama PemimpinHUTSemasa

MMR Pupuk Semangat Kesatuan KRD

KUALA LUMPUR: Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan (KPPP) merangkap Pengerusi Kor Risik Diraja (KRD), Lt Jen Datuk Ahmad Norihan Jalal berharap semangat kesatuan yang dipupuk menerusi aktiviti rejimental ini akan terus disemai dan disemarakkan dalam sanubari warga KRD agar jalinan ukhuwah sentiasa berkekalan.

Beliau berkata demikian semasa berucap dalam Majlis Makan Malam Rejimental (MMR) Pegawai Sempena Hari Ulang Tahun (HUT) KRD Ke-53 bertempat di Wisma Perwira Angkatan Tentera Malaysia (ATM) pada 10 Feb 2023.

Majlis ini turut diadakan bagi menghargai pegawai-pegawai yang telah dan bakal bersara pada tahun 2022/2023 atas jasa bakti yang dicurahkan dalam memajukan KRD.

“Bagi memastikan KRD sentiasa kekal relevan, barisan pelapis kepimpinan baharu harus berani melakukan transformasi dalam mencorakkan tadbir urus yang lebih inovatif dan praktikal dengan mengaplikasikan teknologi pada masa kini,” ujar Pengerusi KRD.

Terdahulu, ketibaan Pengerusi KRD bersama isteri, Datin Siti Azura Mohd Anwar disambut oleh Pengarah KRD, Kol Abu Hashim Jamaludin lalu disusuli tiupan Dinner Call dan sesi bergambar.

Majlis dimulakan dengan Minum Ucap Selamat kepada SPB YDP Agong, MMR dan penyampaian cendera kenangan kepada pegawai Dining Out.

Acara MMR diserikan lagi dengan upacara memotong kek yang menjadi simbolik sambutan HUT serta persembahan hiburan daripada Farhan Azizan selaku penyanyi jemputan dan Badan Kesenian Tentera Darat (BKTD).

Pelaksanaan acara rejimental ini sejajar dengan Tonggak Kedua Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-28 iaitu Memperkasakan Keutuhan Organisasi.

Turut hadir, Timbalan Ketua Pengarah Perisikan Pertahanan, Mej Jen Dato’ Mohd Razali Alias dan Mantan Asisten Ketua Staf Perisikan, Mej Jen Datuk Hamzah Hj Ali.

Gambar: Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein & Pbt Tuan Mohammad Farizal Tuan Dir

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online