Bersama PemimpinPasukan SimpananPenghargaanSemasa

24 Anggota BKTD Diserap Ke Angkatan Tetap

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain merakamkan ucapan tahniah kepada 24 anggota sukarela Badan Kesenian Tentera Darat (BKTD) yang diperkenankan oleh Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong untuk dipertugaskan sepenuh masa ke dalam angkatan tetap.

“Bersainglah secara sihat dalam mengejar kerjaya masing-masing dan terapkan disiplin sebagai teras dalam melaksanakan apa jua tugasan yang telah diamanahkan.

“Saya berharap upacara ini dapat menjadi pemangkin semangat untuk terus kreatif dan inovatif dalam meningkatkan lagi kualiti persembahan pada masa akan datang sekaligus menaikkan imej TD,” jelas PTD.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Majlis Tadbir Sumpah Anggota Sukarela Yang Dipertugaskan Sepenuh Masa bertempat di Auditorium BKTD pada 15 Feb 2023.

Majlis dimulakan dengan upacara lafaz tadbir sumpah yang dipimpin oleh Pegawai Tadbir Sumpah, Mej Mohd Dhany Mohd Nor dari Markas Tentera Darat – Cawangan Sumber Manusia (MK TD – CSM).

Seterusnya, PTD diiringi Asisten Panglima Pasukan Simpanan (AP PS), Mej Jen Dato’ Hamdan Hj Ismail bagi menyempurnakan acara Pemakaian Beret Kor ke atas anggota yang diserap ke angkatan tetap.

Sebagai tanda penghargaan, PTD berbesar hati menyampaikan cenderahati kepada setiap sel BKTD atas jasa dan sumbang bakti dalam menjayakan setiap persembahan.

Pelaksanaan upacara ini sejajar dengan Tonggak Kedua Perintah Ulung PTD Ke-28 iaitu Memperkasakan Keutuhan Organisasi.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman, Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi dan pegawai-pegawai kanan TD.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online