Bersama PemimpinSemasa

Enam Pegawai Kanan TD dinaikkan Pangkat

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) melibatkan seramai enam pegawai di Dewan Cempaka, Wisma Transit Kuala Lumpur pada 22 Sep 2023.

Majlis dimulakan dengan pemakaian pangkat Lt Kol ke Kol melibatkan Lt Kol Diwi A. Rahman manakala pangkat Mej ke Lt Kol seramai lima orang iaitu Mej Shahrul Nizam Mat, Mej Hairul Anuar Othman, Mej Nazrol Abdullah, Mej Chok Yung How dan Mej Mohd Zaini Hassan.

PTD menegaskan kepada pegawai kanan Tentera Darat (TD) yang baru dinaikkan pangkat agar sentiasa bermotivasi untuk memberikan khidmat yang terbaik kepada perkhidmatan dan negara.

“Kenaikan pangkat merupakan pengiktirafan terhadap kecemerlangan perkhidmatan dan komitmen tinggi yang dicurahkan kepada organisasi”, ujar PTD.

Beliau juga menyampaikan ucapan tahniah dan syabas dalam menggalas tugas memelihara kedaulatan dan keamanan negara serta ucapan terima kasih juga ditujukan buat para isteri kerana sanggup berkorban dan sentiasa memahami kerjaya serta perjuangan dalam menjalankan tugas sebagai anggota tentera.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Pahlawan Hj Muhammad Huzaimi Sabri dan Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Zaidan Atan.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online