1 DivBersama PemimpinMK Medan TimurSemasa

1 Syawal Bersama PTD

SABAH: Panglima Tentera Darat (PTD) Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor melakukan lawatan ke kem di Zon Tawau sekaligus menyertai persiapan serta menyambut 1 Syawal di Kem Kabota pada 5 hingga 6 Julai 2016.

Objektif utama lawatan PTD adalah sebagai salah satu suntikan semangat kepada anggota tentera yang terus setia bertugas di perbatasan menjaga keselamatan negara terutamanya semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri.

Pada malam raya PTD beramah mesra, berbuka puasa, bertakbir raya, menyampaikan sumbangan Aidilfitri kepada anak-anak istimewa malahan beliau juga menyertai aktiviti aktiviti membakar lemang, merebus ketupat, mengacau dodol, memasak rendang bersama anggota.

Seterusnya di pagi raya, PTD menunaikan solat sunat Aidilfitri bersama anggota di Masjid Nurussadah dan sebaik sahaja selesai solat, beliau terus menyampaikan beg raya kepada seluruh unit yang terlibat dalam menjayakan lawatan PTD ke Zon Tawau.

Dalam ucapan hari rayanya, PTD merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua anggota yang sentiasa mengutamakan pelaksanaan tugas tanpa mengira masa dan tempat demi menjaga keselamatan negara.

“Tentera Darat amat menghargai pengorbanan yang dicurahkan oleh semua anggota yang sanggup berjauhan dengan keluarga demi mempertahankan negara yang tercinta ini dan saya menyeru agar seluruh anggota Tentera Darat (TD) agar tidak leka semasa menjalankan tugas ketika menyambut syawal,”ujarnya.

Turut hadir, Panglima Pemerintahan Medan Timur TD Lt Jen Datuk Mohd Zaki Hj Mokhtar, Ketua Staf Markas Tentera Darat Mej Jen Dato’ Abdul Halim Hj Jalal serta pegawai-pegawai kanan TD.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online