MK TDSemasa

Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR:  Seramai lima pegawai kanan Tentera Darat (TD) dari pelbagai kor dalam TD dinaikkan pangkat dalam Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan TD yang di sempurnakan oleh Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor bertempat di Wisma Perwira TD pada 25 Jul 2016.

Pemakaian pangkat di dahului oleh Brig Jen Dato’ Hj Jalaluddin Hj Manan yang dinaikkan pangkat dari Brig Jen ke Mej Jen dan menjawat jawatan sebagai Panglima Pemerintah Operasi Khusus.

Majlis diteruskan dengan tiga  pegawai kanan dinaikan pangkat Lt Kol ke Kol dahului oleh Lt Kol Mohamad Rudi Othman yang dinaikkan pangkat dan menjawat jawatan sebagai Ketua Tim MKTD Cawangan P&P, Lt Kol Hj Zakaria Abdul Rahman dinaikkan pangkat dan menjawat jawatan sebagai Pengarah Seksyen Pembangunan Geopatial JUPEM dan Lt Kol (Dr) Hafsah Othman turut di pakaikan pangkat yang sama dan menjawat jawatan sebagai Kol Dasar MK ATM, BPK.

Manakala seorang pegawai dinaikan pangkat dari Mej ke Lt Kol iaitu Mej Maimunah Omar dan menjawat jawatan sebagai Komandan PULNORD dan pada masa yang sama turut diadakan Majlis Sambutan Hari Raya Wisma Perwira TD .

Turut hadir Panglima Medan Barat TD,  Lt Jen Dato’ Seri Zulikple Hj Kassim.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online