Bersama PemimpinSemasaSukan

Penutup Karnival Sukan ATM 2016

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Laut (PTL), Laksamana Tan Sri Ahmad Kamarulzaman Hj Ahmad Badaruddin menyempurnakan Upacara Penutup Olahraga dan Karnival Sukan Antara Perkhidmatan Tahun 2016 dan penyampaian hadiah kepada pemenang bertempat di Pusat Sukan Universiti Malaya pada 8 Sep 2016.

Karnival sukan pada tahun ini memperlihatkan penguasaan penuh Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang mendominasi tiga daripada empat sukan yang dipertandingkan iaitu bola jaring, tenis dan olahraga manakala bagi hoki pula dimonopoli oleh Tentera Darat Malaysia (TDM).

Dalam ucapan PTL, beliau mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) selaku  pihak penganjur kerana berjaya mengkoordinasi karnival sukan pada tahun ini dengan jayanya selain berasa bangga kerana Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tidak ketinggalan untuk menyahut seruan kerajaan dalam menerapkan gaya hidup yang sihat.

“Saya berasa bangga terhadap semua atlet yang bertanding walaupun anda tidak memenangi sebarang pingat, tetapi kesungguhan yang tinggi serta disiplin yang ditunjukkan sepanjang berlangsungnya karnival sukan ini amat saya hargai serta berhasrat agar anda semua tidak pernah patah semangat untuk bertanding lagi di kejohanan yang akan datang,”ujarnya.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Udara, Lt Jen Dato’ Sri Hj Affendi Buang dan Panglima Pemerintahan Latihan dan Doktrin TD, Mej Jen Dato’ Paduka Tengku Ahmad Noor Tuan Chik.

 

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online