Semasa

Majlis Ibadah Korban Dan Aqiqah

PERAK: Semua pegawai dan anggota Lain-Lain Pangkat serta kakitangan awam bawah pemerintahan Markas Briged Kedua Infantri Malaysia (MK 2 Bgd) terlibat dalam Majlis Ibadah Korban dan Aqiqah bersempena sambutan Hari Raya Aidiladha yang disempurnakan oleh Panglima 2 Bgd, Brig Jen Datuk Mohd Nizam Hj Jaafar di Surau Al-Faizin pada 4 Sep 2017.

Sebanyak lapan ekor lembu telah dikorbankan melalui penyertaan anggota Kem Remilies dan sumbangan oleh Menteri Besar Perak, MKN Perak, Ketua UMNO Bahagian Ipoh Timur Dato’ Azlan dan Dato’ Salimin.

Suasana kemeriahan ibadah korban dapat dirasai apabila dilakukan secara bergotong royong bermula dengan penyembelihan, memasak dan diakhiri dengan jamuan makan yang melibatkan semua dan program sebegini perlu diadakan setiap tahun kerana secara tidak langsung ianya dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim sesama umat islam.

[jaw_divider divider_title=”” divider_style=”solid” color=”#000000″ width=”3″ space_size=”0″ space_after_size=”0″ divider_totop=”1″ totop_align=”right” space_after=”space_after” ][jaw_clear]

[jaw_gallery gallery=”12513,12508,12512,12510,12511,12509,” lightbox=”1″ ] [jaw_clear]

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online