Bersama PemimpinSemasa

Kompleks Baharu PERNAMA PULADA

JOHOR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Sri Zulkiple Hj Kassim bersama Pengerusi Perwira Niaga Malaysia (PERNAMA), Jen Tan Sri Dato’ Seri Abdul Aziz Hj Zainal (B)  merasmikan Kompleks PERNAMA yang baharu di Pusat Latihan Tempur Tentera Darat (PULADA) pada 31 Okt 2017.

Perasmian kompleks ini merupakan usaha dan pendekatan PERNAMA demi memberi keselesaan dan meningkatkan lagi kualiti hidup warga tentera di PULADA yang mana kerja naik taraf kompleks ini melibatkan kos sebanyak RM1.4 juta.

PERNAMA PULADA kini berwajah baharu yang menyediakan pelbagai kemudahan seperti kedai runcit, dobi, kedai jahit, kedai alat tulis dan turut disediakan mesin ATM dari AFFIN Bank bagi kegunaan dan keselesaan  warga PULADA.

Dalam ucapan Pengerusi PERNAMA,  beliau menyatakan Kementerian Pertahanan dan kerajaan memberi jaminan bahawa kebajikan anggota tentera dan ahli keluarga akan terus dijaga dan diutamakan dan salah satunya adalah melalui kemudahan yang disediakan oleh PERNAMA.

“Pelbagai bentuk bantuan dan keistimewaan diwujudkan bagi mencapai tujuan tersebut  dimana salah satunya adalah anjung selera yang memberi peluang kepada bekas-bekas tentera untuk berniaga dan kini kita dalam perancangan untuk membina sebuah Kompleks PERNAMA yang besar di hadapan Masjid Khalid Al-Walid berdekatan Kementerian Pertahanan bagi menjaga kebajikan warga tentera dan ahli keluarga terutama yang tinggal di kem-kem ATM,” katanya.

Turut hadir Panglima Medan Barat TD, Lt Jen Datuk Azizan Md Delin, Panglima Latihan TD, Mej Jen Dato’ Wira Tajri Alwi dan Panglima 3 Div, Mej Jen Dato’ Hasagaya Abdullah.

 

Gambar: SSjn Vijay Gaundar Arikrishnan

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online