Bersama PemimpinSemasa

NGO Hargai Pengorbanan Veteran ATM

SELANGOR: Panglima Angkatan Tentera (PAT), Jen Tan Sri Dato’ Sri Hj Affendi Buang TUDM merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada Pengasas The Mines Resort and Country Heights Holdings, Tan Sri Lee Kim Yew menerusi Pertubuhan Badan Bukan Kerajaan Bantu-Bantu Malaysia diatas sumbangan 10,000 kotak bekalan makanan kepada Veteran Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang terjejas akibat pandemik Covid-19.

“Kementerian Pertahanan amat berbesar hati dengan kerjasama yang dizahirkan oleh Tan Sri Lee Kim Yew serta turut mengalu-alukan kerjasama dan sumbangan daripada badan korporat yang lain, Pertubuhan Badan Bukan Kerajaan (NGO), pihak swasta, individu dan lain-lain yang ingin menyumbang.

“Pengagihan sumbangan kotak makanan kepada golongan Veteran ATM dan keluarga yang terkesan ke lokasi diseluruh negara akan dilakukan oleh pejabat Jabatan Hal Ehwal Veteran ATM (JHEV ATM) cawangan negeri dengan kerjasama pihak Persatuan-persatuan Veteran ATM, NGO dan komuniti setempat.

“Bantuan bekalan makanan menerusi Inisiatif Gerobok Rezeki Veteran ATM akan memberi manfaat kepada 10,000 keluarga Veteran ATM dan balu Veteran ATM yang terjejas pendapatan kesan pandemik COVID-19,” jelas PAT.

Beliau berkata demikian ketika menyempurnakan Program Perasmian Penyerahan Kotak Makanan Program Bantu-Bantu Malaysia kepada Kementerian Pertahanan sempena Inisiatif Gerobok Rezeki Veteran ATM Tahun 2021 di Seri Kembangan pada 27 Ogos 2021.

Inisiatif Gerobok Rezeki ATM merupakan kesinambungan daripada Program MINDEF PRIHATIN yang dilancarkan pada 19 Jul 2021 dimana Kementerian Pertahanan sentiasa prihatin serta meletakkan keutamaan terhadap kebajikan dan kesejahteraan Veteran ATM dalam membantu meringankan beban warga pertahanan termasuk Veteran ATM dan keluarga mereka yang terjejas.

Turut hadir, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan, Dato’ Sri Muez Abd Aziz dan Panglima Tentera Darat, Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain.

 

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online