Bersama PemimpinSemasa

Pemakaian Pangkat Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat melibatkan 29 Pegawai Kanan Tentera Darat (TD), seorang Pegawai Kadet dan 11 Pegawai Senarai Tugas Khas bertempat di Dewan Zulkifeli Zin, Wisma Perwira TD pada 29 Ogos 2022.

Ketua Staf Markas TD, Mej Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi mendahului senarai dengan kenaikan pangkat ke Lt Jen berkuatkuasa 8 Ogos 2022 dan kekal menjawat jawatan yang sama.

Majlis diteruskan dengan pemakaian pangkat kepada enam pegawai kanan yang berpangkat Brig Jen ke Mej Jen, diikuti pemakaian pangkat enam pegawai kanan berpangkat Kol ke Brig Jen, enam pegawai kanan berpangkat Lt Kol dinaikkan ke Kol dan 10 pegawai berpangkat Mej dinaikkan ke Lt Kol. 

Sesi terakhir berlangsung dengan menyaksikan pemakaian pangkat Lt M ke atas seorang Pegawai Kadet dan 11 Pegawai Senarai Tugas Khas. 

PTD dalam ucapannya, beliau menjelaskan bahawa kenaikan pangkat merupakan suatu anugerah di mana ianya hadir bersama amanah, tanggungjawab dan tugas yang harus dipikul dengan sebaik-baiknya.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman bersama isteri dan Ketua Pengarah Perkhidmatan Kesihatan, Lt Jen Dato’ (Dr.) Zulkeffeli Mat Jusoh bersama isteri.

Gambar: LKpl Muhammad Nashriq Khairul Zaime

 

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online