Bersama PemimpinMINDEFPenghargaanSemasa

Warga Dan Pesara MINDEF Dianugerahkan APC

KUALA LUMPUR: Menteri Pertahanan (MENHAN), Dato’ Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan merakamkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada warga dan pesara Kementerian Pertahanan (KEMENTAH) yang menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) dan Jasamu Dikenang KEMENTAH Tahun 2023 di sebuah hotel terkemuka sekitar Kuala Lumpur pada 14 Mac 2023.

“Anugerah ini dianugerahkan kepada pekerja-pekerja yang mempamerkan prestasi kerja cemerlang sama ada masih berkhidmat mahupun bersara.

“Saudara-saudari hendaklah terus mengekalkan kecemerlangan ini agar dapat meningkatkan produktiviti kerja serta menjadi contoh kepada warga KEMENTAH yang lain,” tegas beliau semasa merasmikan majlis tersebut.

MENHAN turut menyeru kepada warga kerja MINDEF untuk sentiasa memperbetulkan niat dalam apa jua tugas yang diamanahkan agar ianya secara tidak langsung menjadi ibadah.

Seramai 391 penerima anugerah terdiri daripada 303 penerima APC Awam, 45 penerima Anugerah Khidmat Cemerlang (AKC) Angkatan Tentera Malaysia (ATM) serta 43 penerima anugerah dari kalangan pesara wajib dan pesara pilihan yang berkhidmat di KEMENTAH.

Bagi penerima APC akan membawa pulang sijil dan wang insentif bernilai RM 1,000 manakala anugerah yang diterima dari kalangan pesara wajib dan pesara pilihan diberikan sijil penghargaan dan wang insentif bernilai RM 600.

Majlis ini dilaksanakan bagi memberi pengiktirafan terhadap prestasi cemerlang warga KEMENTAH di samping menghargai jasa dan khidmat bakti yang dicurahkan oleh pesara dan bakal pesara.

Turut hadir, Timbalan Menteri Pertahanan, Tuan Hj Adly Zahari, Ketua Setiausaha KEMENTAH, Dato’ Sri Muez Abd Aziz, Panglima Angkatan Tentera, Jen Tan Sri Dato’ Sri Affendi Buang TUDM dan Timbalan Panglima Tentera Darat, Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman.

Gambar: Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online