Bersama PemimpinSemasa

Pemakaian Pangkat Dan Serah Terima Tugas Pegawai Kanan TD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat melibatkan seramai sembilan pegawai kanan Tentera Darat (TD) di Dewan Zulkifeli Zin, Wisma Perwira TD pada 21 Mac 2023.

Majlis didahului dengan pemakaian pangkat Mej Jen melibatkan Brig Jen Hj Fazal Hj Abdul Rahman yang dinaikkan ke pangkat Mej Jen berkuatkuasa pada 14 Mac 2023 menjawat jawatan sebagai Ketua Staf Markas Angkatan Bersama dan Brig Jen Abdul Aziz Abu Hassan yang berkuatkuasa pada 22 Mac 2023 menjawat jawatan sebagai Asisten Ketua Staf (AKS) Bahagian Logistik Pertahanan – Markas Angkatan Tentera Malaysia (MK ATM).

Seterusnya, seramai tiga pegawai dinaikkan ke pangkat Brig Jen manakala tiga pegawai dinaikkan ke pangkat Kol dan seorang pegawai dinaikkan ke pangkat Lt Kol.

Acara diteruskan dengan Majlis Serah Terima Tugas Pemangku Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD) yang menyaksikan Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman menyerahkan tugas kepada Lt Jen Dato’ Mohd Sofi Md Lepi serta disusuli dengan Serah Terima Tugas Pengarah Kor Perkhidmatan Diraja (KPD) di antara Mej Jen Abdul Aziz Abu Hassan dan Brig Jen Abd Malek Othman.

PTD mengucapkan tahniah atas kenaikan pangkat serta berpesan agar menjadi seorang pemimpin yang sentiasa komited dalam melaksanakan tugas yang diamanahkan.

Selain itu, beliau turut menzahirkan penghargaan kepada para isteri yang sentiasa memberikan suntikan semangat dan dorongan kepada para suami untuk terus mencapai kemajuan dalam kerjaya.

Turut hadir, Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan, Panglima Medan Timur Tentera Darat, Lt Jen Datuk Mardzuki Muhammad dan pegawai-pegawai Kanan TD.

Gambar: Pbt Mohammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online