Bersama PemimpinPenghargaan

Perbarisan Penghargaan Brig Jen Inderjit Singh Bachan Singh

KUALA LUMPUR: Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan menyempurnakan Perbarisan Penghargaan Brig Jen Inderjit Singh Bachan Singh di Padang Kawad Pusat Latihan Kor Polis Tentera Diraja (PULAPOT) pada 23 Ogos 2023.

TPTD mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan atas khidmat bakti, jasa dan pengorbanan yang disumbangkan kepada organisasi Tentera Darat (TD) khususnya dalam Kor Polis Tentera Diraja (KPTD).

Ketokohan dan kecemerlangan Brig Jen Inderjit Singh Bachan Singh wajar dijadikan aspirasi oleh setiap lapisan warga KPTD agar ianya kekal sebagai organisasi kepolisan yang unggul dan disegani.

Perbarisan penghargaan ini dijayakan oleh 15 pegawai dan 173 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dengan iringan daripada pancaragam gabungan Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja (1 RAMD) dan Rejimen 502 Askar Wataniah (Rej 502 AW).

Mantan Komandan Institut Pegawai Kanan Tentera Darat (INSPEKA) ini mula berkhidmat di 101 Kompeni KPTD, Kem Genting Klang selepas ditauliahkan sebagai Lt M pada 21 Mac 1983.

Sepanjang perkhidmatan selama 41 tahun, beliau telah memegang beberapa perjawatan penting seperti Ketua Cawangan Penyiasatan Khas di PULAPOT, Pegawai Memerintah 1 Rejimen KPTD dan Pengarah Kolej Pegawai Tanpa Tauliah Akademi Tentera Darat.

Perbarisan kemudian diteruskan lagi dengan jamuan makan dan penyampaian cendera kenangan sebelum diakhiri dengan acara Street Lining oleh warga KPTD.

Turut hadir, Panglima Divisyen Keempat Infantri Malaysia, Mej Jen Dato’ Anuar Abdul Wahab dan Pengerusi KPTD, Brig Jen Abdul Wahab Geoh.

Gambar: Pbt Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein & Pbt Tuan Mohammad Farizal Tuan Dir

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online