Bersama PemimpinSemasa

99 Anggota TD Dinaikkan Pangkat PW I

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Muhammad Hafizuddeain Jantan dibantu Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Dato’ Tengku Muhammad Fauzi Tengku Ibrahim menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Waran Satu (PW I) Tentera Darat (TD) melibatkan seramai 99 Pegawai Waran Dua (PW II) dari pelbagai kor dan rejimen bertempat di Dewan Perkasa, Wisma Perwira Angkatan Tentera Malaysia (ATM) pada 5 Mac 2024.

PTD mengucapkan syabas dan tahniah kepada semua yang dinaikkan pangkat hasil daripada usaha gigih dalam menyempurnakan pelaksanaan tugas masing-masing serta memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh perkhidmatan.

“Penting bagi saudara dan saudari untuk memiliki ilmu pengetahuan dan kemahiran bukan sahaja dalam bidang masing-masing malah dari aspek ilmu kepemimpinan tentera agar mampu menterjemah kehendak pemerintah atasan kepada anggota bawahan.

“Selaku Pegawai Waran Satu, adalah menjadi tanggungjawab untuk memimpin dan membimbing anggota bawahan agar mereka menjadi perajurit terbaik serta dapat memberi sumbangan yang bermakna kepada TD.

“Dalam masa yang sama, kebajikan dan kesejahteraan anggota bawahan hendaklah diberi perhatian yang sewajarnya baik dari aspek kerjaya mahupun keluarga,” tegas PTD.

Turut hadir, Ketua Staf Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Zaidan Atan, Asisten Ketua Staf Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Norsham Md Tap dan pegawai-pegawai kanan TD.

Gambar: LKpl Nik Ahmad Asyraaf Nik Husein

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online