MINDEFSemasa

MAJLIS PEMASYHURAN KELIMA MPAT

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Udara (PTU), Jen Tan Sri Dato’ Sri Roslan Saad TUDM dimasyhurkan sebagai ahli kelima Hall of Fame Maktab Pertahanan Angkatan Tentera (MPAT) yang disempurnakan oleh Komandan MPAT, Laksamana Pertama Dato’ Sabri Zali pada 1 Okt 2015 di Dewan Trisakti, MPAT.

Sebanyak empat majlis pemasyhuran telah dilaksanakan semenjak ia mula diperkenalkan, pemasyhuran ini merupakan penganugerahan peghormatan tertinggi kepada alumni MPAT yang masih berkhidmat serta memegang jawatan tertinggi di dalam perkhidmatanya.

Pemasyhuran ini adalah untuk menghargai sumbangan, kecemerlangan dan kejayaan PTU sepanjang karier perkhidmatan beliau dalam TUDM.

Dalam ucapan PTU, beliau menyatakan dirinya kerdil berbanding dengan penghargaan yang diberikan oleh MPAT kepada beliau, beliau turut menyatakan kejayaan TUDM melalui transformasi yang dibuat adalah hasil daripada kerjasama warga TUDM.

Turut hadir Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor, Ahli Lembaga Gabenor Maktab, Alumni Peserta Kursus MPAT, Panglima-panglima Perkhidmatan dan pegawai-pegawai  ATM

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online