Bersama PemimpinSemasa

Mej Jen Muhammad Ariff Soo Teraju Pimpinan PLTD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain telah menyaksikan Majlis Serah Terima Tugas Panglima Logistik Tentera Darat (PL TD) di Markas Pemerintahan Logistik Tentera Darat (MK PLTD) pada 25 Jan 2021.

Serah Menyerah tersebut di antara mantan PL TD, Mej Jen Dato’ Md Fuad Abd Jalil dengan PL TD yang baharu, Mej Jen Muhammad Ariff Soo Abdullah.

Acara dimulakan dengan menandatangani Dokumen Serah Terima Tugas dan simbolik acara ialah penyerahan Tongkat Kuasa PL TD.

Mengimbas keperibadian mantan PL TD, Mej Jen Dato’ Md Fuad Abd Jalil, beliau dilahirkan pada tanggal 13 Ogos 1961 di Pontian, Johor dan ditauliahkan pada 26 Jul 1984 ke Kor Jurutera Elektrik dan Jentera Diraja (KJLJD) setelah menyertai Kadet di Universiti Teknologi Malaysia.

Di sepanjang perkhidmatan selama lebih daripada 40 tahun dan lima bulan, beliau telah menyandang pelbagai jawatan penting dalam TD selain banyak menghadiri kursus-kursus strategik di dalam dan luar negara.

Terdahulu dari itu, PTD telah menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Brig Jen Muhammad Ariff Soo Abdullah yang dinaikkan pangkat Mej Jen berkuatkuasa pada 24 Jan 2021.

Turut hadir, Timbalan PTD, Lt Jen Dato’ Mohammad Ab Rahman serta penglibatan minima pegawai kanan TD sejajar dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Gambar: Pbt Muhammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online