Semasa

Syabu Bernilai 16 Juta Berjaya Dirampas

KELANTAN: Divisyen Kedua Infantri Malaysia (2 Div) mencatatkan kejayaan terbesar apabila berjaya menumpaskan penyeludupan dadah di kawasan sempadan pada 8 Feb 2021.

Panglima Briged Kelapan Infantri Malaysia (8 Bgd), Brig Jen Zamsari Abu Hassan membuat kenyataan rasmi bahawa OP BENTENG Zon Utara Kawasan OP MERPATI telah membuat rampasan 10 guni syabu seberat 402 kilogram yang bernilai RM16,080,000.00 di Kg Lubok Stol, Rantau Panjang.

Rampasan ini memberi impak signifikan terhadap kejayaan keseluruhan OP BENTENG yang merupakan cetusan idea Panglima Angkatan Tentera (PAT) dalam memperkukuhkan persempadanan negara sewaktu dilanda pandemik COVID-19.

Di samping itu, kejayaan ini adalah selari dengan Tonggak Pertama Perintah Ulung Panglima Tentera Darat (PTD) Ke-28 iaitu Kelangsungan Misi dan Kesiagaan.

Justeru, Panglima 8 Bgd menyeru penduduk setempat dan semua agensi terus sama-sama berkongsi maklumat serta berganding bahu untuk mencegah sebarang bentuk jenayah rentas sempadan bagi menjamin kedaulatan negara kekal terpelihara.

Beliau juga berharap agar kejayaan ini terus menjadi pemangkin terhadap kesiagaan setiap anggota yang bertugas di perbatasan bagi menjaga kedaulatan negara dan kesejahteraan rakyat.

– Markas Divisyen Kedua Infantri Malaysia.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online