Bersama PemimpinSemasa

Bantuan Banjir Ringankan Beban Yang Ditanggung

KUALA LUMPUR: Panglima Angkatan Tentera (PAT), Jen Tan Sri Dato’ Sri Hj Affendi Buang TUDM menyatakan sesungguhnya Angkatan Tentera Malaysia (ATM) amat berterima kasih dengan keprihatinan dan bantuan yang disumbangkan oleh kerajaan United Arab Emirates (UAE) dalam membantu mereka yang terkesan dengan bencana banjir terutama kepada warga tentera dan keluarga mereka.

“Barangan sumbangan ini terdiri daripada sejadah, Al-Quran, telekung, barang kering dapur, beras, minyak masak, hygiene kit, cadar, tilam, tuala, selimut serta bantal di mana sedikit sebanyak dapat meringankan beban yang ditanggung mereka.

“Selain itu, organisasi Badan Kebajikan Keluarga Angkatan Tentera (BAKAT) yang bertanggung jawab menjaga hal ehwal kebajikan keluarga anggota tentera turut memainkan peranan bersama ahli-ahlinya untuk bersama membantu menyalurkan sumbangan yang diterima kepada warga tentera dan ahli keluarga yang terkesan,” jelasnya.

Beliau berkata demikian ketika menyempurnakan Majlis Bantuan Mangsa Banjir daripada Kerajaan UAE kepada ATM di Wisma Perwira ATM Pada 30 Dis 2021.

Majlis penyampaian bantuan banjir ini telah disampaikan oleh UAE Ambassador, H.E Khalid Ghanim Alghaith kepada PAT dan Pengerusi Jemaah Tertinggi BAKAT ATM, Yang Amat Mulia Tengku Puteri Seri Teja Puan Sri Hjh Tengku Muhaini Al-Marhum Sultan Hj Ahmad Shah untuk diagihkan kepada warga ATM dan keluarga yang terkesan dengan musibah banjir di beberapa buah negeri baru-baru ini.

Turut hadir, Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain dan Panglima Tentera Laut (PTL), Laksamana Tan Sri Mohd Reza Mohd Sany.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online