Bersama PemimpinSemasa

Majlis Penutup Projek Perintis Kerjaya Kedua Lain-Lain Pangkat TD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada semua yang terlibat terutamanya kepada pihak Jabatan Hal Ehwal Veteran (JHEV) dan Perbadanan Hal Ehwal Bekas Tentera (PERHEBAT).

“Adalah menjadi tanggungjawab saya selaku ketua perkhidmatan bagi melihat sedalam-dalamnya tentang isu yang sering dialami oleh pesara TD masa kini terutamanya berkaitan dengan kelangsungan hidup setelah bersara daripada TD.

“Saya mahu melihat saudara sekalian berjaya dan memperolehi pendapatan sekurang-kurangnya sebanyak RM 5,000 sebulan ketika pencen serta tidak mengalami masalah kewangan,” jelas PTD.

Beliau berkata demikian ketika menyempurnakan Penutup Projek Perintis Kerjaya Kedua Lain-Lain Pangkat (LLP) TD di Dewan Tanjung, Wisma Transit Kuala Lumpur pada 30 Dis 2021.

Seramai 100 anggota LLP TD akan menamatkan Latihan Peralihan pada 31 Dis 2021 di mana anggota ini telah menimba ilmu dan latihan kemahiran melalui pendedahan yang diterima dari tenaga pengajar di PERHEBAT dalam kursus-kursus mengikut bidang yang dipilih.

PTD berharap agar kerjaya kedua mereka kelak berterusan dan projek perintis ini diharapkan akan dapat membantu untuk menentukan kehidupan selepas bersara. Nasib para pesara akan terus dibela seiring dengan Tonggak Ketiga Perintah Ulung PTD iaitu Pelestarian Kesejahteraan Warga yang menitikberatkan kebajikan kepada warga TD termasuk bakal-bakal pesara.

Turut hadir, Ketua Staf Markas Tentera Darat, Mej Jen Dato’ Hj Subari Hj Tomo, Asisten Ketua Staf Sumber Manusia, Mej Jen Dato’ Sofi Md Lepi, Asisten Ketua Staf Perkhidmatan Anggota Markas Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Mej Jen Datuk Arman Rumaizi Hj Ahmad dan Ketua Pengarah PERHEBAT, Hj Zakariah Hj Md Sam.

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online