Bersama PemimpinSemasa

PW I TD Merupakan Jambatan Menghubungkan Pegawai Atasan dan Anggota Bawahan – PTD

KUALA LUMPUR: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Dato’ Seri Zamrose Mohd Zain menyempurnakan Majlis Pemakaian Pangkat Pegawai Waran Satu (PW I) Tentera Darat (TD) di Dewan Tanjung, Wisma Transit Kuala Lumpur pada 15 Feb 2022.

Seramai 21 PW II dinaikkan pangkat ke PW I terdiri daripada sembilan PW II Rejimen Askar Melayu Diraja, empat PW II Rejimen Renjer Diraja, tiga PW II Kor Perkhidmatan Diraja dan seorang PW II masing-masing daripada Rejimen Sempadan, Kor Perkhidmatan Am (Kerani), Kor Perkhidmatan Am (Pendidikan), Kor Kesihatan Diraja dan Kor Risik Diraja.

Dalam ucapan PTD, beliau mengucapkan syabas dan tahniah kepada mereka yang dinaikkan pangkat kerana ianya merupakan suatu pencapaian yang wajar dibanggakan.

“Kenaikan pangkat ini bererti tanggungjawab yang dipikul akan bertambah dan harapan saya agar amanah yang diberi dapat ditunaikan dengan cemerlang dan penuh dedikasi.

“Selaku PW I TD, saudara saudari mempunyai peranan penting iaitu menjadi jambatan yang menghubungkan pegawai atasan dengan anggota bawahan dalam mewujudkan persekitaran kerja yang harmoni dan kondusif agar segala penugasan yang diamanahkan dapat dilaksanakan dengan sempurna,” ujar beliau.

Tambahnya lagi, saudara saudari perlu menjadi pemudah cara yang dapat membantu anggota bawahan memahami di mana mereka mampu melaksanakan tanggungjawab dengan baik dan berilah bimbingan yang sewajarnya serta jagalah kebajikan mereka sebilang masa.

“Gunakan kebijaksanaan dan pengalaman masing-masing dalam menghadapi setiap cabaran dan permasalahan yang mendatang serta jadikan nilai-nilai murni seperti sifat amanah, jujur, ikhlas dan berintegriti sebagai pegangan.

“Jika nilai ini dapat diterap dalam jiwa, saudara dan saudari akan dapat menunaikan tanggungjawab yang diberi dengan cemerlang,” tegas PTD.

Turut hadir, Timbalan Panglima Tentera Darat (TPTD), Lt Jen Datuk Seri Mohammad Ab Rahman dan Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Datuk Muhammad Hafizuddeain Jantan.

Gambar: Lkpl Zulkarnain Maxmillan Abdullah dan Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online