Bersama PemimpinMK TDSemasa

Perbarisan MK TD Penggal Pertama Tahun 2024

KUALA LUMPUR: Ketua Staf Tentera Darat (KS TD), Lt Jen Dato’ Zaidan Atan menyempurnakan Perbarisan Markas Tentera Darat (MK TD) Penggal Pertama Tahun 2024 bertempat di Padang Kawad Kem KEMENTAH pada 22 Jan 2024.

Perbarisan berkonsep statik anjuran Markas Tentera Darat (MK TD) Cawangan Perisikan melibatkan seramai 414 pegawai dan 564 anggota Lain-Lain Pangkat (LLP) dari Bahagian Cawangan dan Jabatanarah (BCJ) MK TD diketuai oleh Pengarah Perisikan, Kol Abdul Rahman Muhammad Salim.

Dalam ucapan KS TD, beliau mengingatkan kepada semua warga MK TD agar bersama-sama menggembleng tekad dan usaha untuk mencapai objektif yang telah digariskan dalam Perintah Ulung Panglima Tentera Darat Ke-30 menerusi sinergi 3M (Man, Machine and Method) berdasarkan lima teras siaga.

“Selain itu, jauhkan diri daripada tingkah laku negatif seperti penyalahgunaan dadah, aktiviti perjudian, penderaan, Tidak Hadir Tanpa Cuti (THTC) dan perkara-perkara menyalahi peraturan semasa yang berpotensi menjejaskan perkhidmatan masing-masing serta imej TD,” pesan KS TD.

Terdahulu, beliau telah menyempurnakan acara pemakaian pangkat melibatkan dua anggota LLP yang dinaikkan ke pangkat Sjn dan empat anggota lagi dinaikkan ke pangkat Kpl.

Turut hadir, Ketua-ketua BCJ dan pegawai-pegawai kanan MK TD.

Gambar: LKpl Muhammad Shafirin Mohd Radzi & LKpl Mohammad Fadzil Akirul

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online