HUTSemasa

Hargai Pengorbanan Pahlawan melalui HUT 9 RAMD Ke-52

MELAKA: Sambutan Hari Ulang Tahun (HUT) Batalion Kesembilan Rejimen Askar Melayu Diraja (Para) Ke-52 dimulai dengan Majlis Bacaan Yasin dan Tahlil di Surau Pasukan pada 31 Ogos 17.

Acara sambutan diteruskan dengan Majlis Hari Raya Aidiladha Peringkat Pasukan bersama keluarga bermula dengan Solat Sunat Aidiladha pada 1 Sep 17.

Khutbah Khas yang bertajuk Ibrah Pengorbanan telah disampaikan oleh Pegawai Memerintah dan dalam khutbah tersebut beliau telah mengingatkan warga Harimau Para agar meneruskan legasi kecemerlangan pasukan dan menghargai pengorbanan Pahlawan IX yang terdahulu.

Selesai solat, majlis diteruskan dengan penyembelihan lembu korban dan aktiviti rewang yang disertai oleh anggota dan ahli-ahli BAKAT.

Seterusnya acara sambutan diserikan lagi dengan Majlis Makan Besar yang dihadiri pegawai dan anggota yang pernah berkhidmat di pasukan serta para veteran dan balu Pahlawan IX pada 2 Sep 2017.

Anggota veteran sempat meluangkan masa mengimbau kembali kenangan serta pengalaman apabila dipamerkan Buku Skrap Pasukan semenjak penubuhan pasukan hingga sekarang.

Majlis ini diakhiri dengan acara pengagihan daging korban kepada golongan asnaf.

Pegawai Memerintah telah menzahirkan rasa syukur dan berterima kasih kepada semua warga Harimau Para yang telah bersama-sama menjayakan majlis ini serta ucapan terima kasih yang tidak terhingga juga ditujukan kepada para veteran dan balu di atas kesudian menghadiri majlis ini sekaligus mengeratkan lagi silaturrahim serta ikatan ukhuwah agar sentiasa terjalin dan diperkukuhkan serta diingati sepanjang zaman.

[jaw_divider divider_title=”” divider_style=”solid” color=”#000000″ width=”3″ space_size=”0″ space_after_size=”0″ divider_totop=”1″ totop_align=”right” space_after=”space_after” ][jaw_clear]

[jaw_gallery gallery=”12595,12593,12594,12588,12589,12590,12591,12592,12596,12597,” lightbox=”1″ ] [jaw_clear]

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online