LatihanSemasaTrup TD

Penutup Pertandingan Ujian UKM 21 GGK Tahun 2018

JOHOR: Panglima 21 Grup Gerak Khas, Mej Jen Datuk Hasan Ali menyempurnakan upacara Penutup Pertandingan Ujian Kemahiran Menembak 21 Grup Gerak Khas (UKM 21 GGK) tahun 2018 di Kompleks Lapang Sasar Kem Iskandar Mersing pada 13 Apr 2018.

Acara pertandingan ini telah bermula pada 09 hingga 13 Apr 2018 yang merupakan acara tahunan bertujuan untuk menguji ketangkasan pegawai dan anggota 21 GGK dalam pengendalian senjata kecil selain menguji ketahanan mental, fizikal serta kemahiran menembak dalam pelbagai kedudukan, lokasi dan keadaan.

Pada masa sama dapat meningkatkan standard kemahiran menembak individu dan melahirkan pegawai serta anggota 21 GGK yang mempunyai multi skill.

Pertandingan UKM 21 GGK tahun ini juga dijadikan sebagai platfom yang terbaik bagi pemilihan bakat-bakat untuk mewakili pasukan menembak 21 GGK ke pertandigan UKM TD.

Seramai dua pegawai dan 37 anggota yang terdiri dari pasukan Rejimen 11 Gerak Khas, Rejimen 21 Komando, Rejimen 22 Komando dan MK 21 GGK telah dipilih untuk menyertai pertandingan UKM TD pada tahun 2018 yang dijangkakan akan diadakan pada bulan Ogos ini.

Turut diadakan pertandingan menembak jatuh piring novelti jemputan yang disertai oleh Angkatan Timbalan Setia Negeri Johor (ATSNJ), Agensi Pengukusaan Maritin Malaysia (APMM), PDRM, CSJ Zon Selatan dan PULPAK.

Gambar: SSjn Ahmad Norizam Jaafar

Artikel Berkaitan

Back to top button

bonus new member

sicbo online