Bersama PemimpinSemasa

Latihan Menembak Pistol Pegawai Kanan TD

PULAU PINANG: Panglima Tentera Darat (PTD), Jen Tan Sri Datuk Zamrose Mohd Zain bersama Pegawai Kanan Tentera Darat (TD) melaksanakan Latihan Menembak Pistol Pegawai Kanan TD sempena Lawatan Ulung PTD ke Formasi 2 Divisyen (2 Div) bertempat di Lapang Sasar Sungai Dua pada 10 Dis 2020.

Latihan yang melibatkan pegawai kanan dari Markas Tentera Darat (MK TD) dan juga formasi 2 Div ini bertujuan untuk meningkatkan kemahiran menembak pistol dalam kalangan pegawai kanan TD.

Pada masa yang sama ianya juga medan terbaik untuk memupuk semangat berpasukan dalam kalangan para penembak serta berpeluang untuk berinteraksi dengan PTD.

Terdahulu taklimat keselamatan dan praktis latihan telah disampaikan oleh Ketua Staf Markas Artileri Div 2 Div, Lt Kol Faizul Halil Abdul Amidon.

Acara dimulakan dengan praktis pertama iaitu tembakan pelarasan dan diikuti dengan praktis kedua iaitu Pertandingan Tembakan Piring Berpasangan.

Turut hadir Panglima Medan Barat Tentera Darat, Lt Jen Dato’ Mohammad Ab Rahman, Panglima 2 Div, Mej Jen Datuk Arman Rumaizi Hj Ahmad, Asisten Ketua Staf Perisikan, Mej Jen Dato’ Rezil Shahidin, AKS Operasi dan Latihan TD, Mej Jen Datuk Hamdan Hj Ismail, AKS Perancangan dan Pembangunan TD, Mej Jen Rashidin Hashimi Ab Rashid, AKS Logistik TD, Brig Jen Roslan Hj Shaari, Panglima 6 Brig, Brig Jen Dato’ Hj Mohd Halim Khalid, Panglima 8 Brig, Brig Jene Zamsari Abu Hasan, Panglima 30 Bgd, Brig Jen Mohd Zaki Abu dan Sarjan Mejar Rejimen Tentera Darat, Pegawai Waran I Mohd Pauzi Mohd Ali.

Gambar: Pbt Muhammad Shafirin Mohd Radzi

Artikel Berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

bonus new member

sicbo online